Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 20.06. 2019
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bomba Malakov

fotka Bomba Malakov
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Bomba Malakov:

piškoty:  | 360 g vejce  | 280 g cukr  | 450 g hrubá mouka  | 50 g moučk. cukr na posypání  |  máslový kakaový krém:  | 500 g mléko  | 100 g cukr  | 12 g krémový prášek  | 80 g vejce  | 60 g žloutky  | 100 g kakao  | 600 g máslo  | 150 g moučk. cukr  |  směs na zvlhčení piškotů:  | 500 g mléko  | 175 g cukr  | 200 g Curacao  |  Ozdoba:  | 600 g, 35 g, 100 g smetana na šlehání, moučk. cukr, čokoláda

Postup přípravy receptu Bomba Malakov:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme se 100 g cukru doběla. Z bílků vyšleháme za postupného přidání zbylého cukru pevný sníh. Obě vyšlehané směsi lehce spojíme - promícháme a za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařačkou připravíme piškotovou hmotu. Pomocí sáčku a hladké trubičky jí nastříkáme ve tvaru piškotů na čistý, pevný papír, posypeme moučk. cukrem a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené piškoty ještě za tepla sejmeme z papíru pomocí nože. 2/3 dávky mléka uvedeme do varu s polovinou dávky krup. cukru, zalijeme směsí krémového prášku rozmíchanéhos trochou studeného mléka a krátce povaříme. Celá vejce a žloutky rozmícháme se zbylou půlkou krup. cukru, rozředíme trochou studeného mléka a za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s krémovým práškem a zahříváme v páře, až směs zhoustne(nesmís e vařit, vejce by se srazila). Zhoustlý vaječný krém necháme za občasného promíchání vychladnout. Změkklé máslo vyšleháme s moučk. cukrem, zašleháme kakaový prášek a do máslového krému postupně přidáme vychladlý vaječný krém. Vhodné tvořítko vyložené pergamenovým papírem vystříkáme celé pomocí sáčku částí hotového krému a necháme v chladu ztuhnout. Mléko svařené s cukrem a vychladlé ochutíme likérem curacao. Do této směsi namáčíme piškoty a klademe je v tenčí vrstvě do připravené, krémem vystříkané bomby. Na vrstvu piškotů nastříkáme vrstvu krému a tak pokračujeme, až je tvořítko plné - horní vrstvu tvoří krém. Po ztuhnutí vyklopíme bobmu z tvořítka a naznačíme porce. Při podávání ozdobíme porce ušlehanou a moučk. cukrem oslazenou smetanou a posypeme čokoládovými hoblinami. Dobrou chuť!


Fotky receptu Bomba Malakov:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bomba Malakov
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !