Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.03. 2019
Dnes má svátek Gabriel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Borůvková Charlotta

fotka Borůvková Charlotta
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Borůvková Charlotta:

150 g hl. mouky  | 2 lžíce vody  | 5 vajec  | 120 g cukru krystal  | na ozdobu  |  šlehačka  |  borůvky  | na potření  | 100 g borůvkové marmelády  | náplň  | 2 šlehačky  | 400 g borůvek  | 150 g cukru krupice  | 4 žloutky

Postup přípravy receptu Borůvková Charlotta:

Vejce s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do pěny. Vmícháme mouku a nakonec i vlažnou vodu. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 8 minut na 200 °C. Vychladlý korpus potřeme borůvkovou marmeládou a svineme. Roládu uložíme do chladničky naležet.

Cukr svaříme s 200 ml mléka. 50 ml mléka rozšleháme se žloutky a vmícháme do vařícího mléka, odstavíme a necháme vychladnout. 50 ml mléka smícháme se želatinou a necháme ji nabobtnat.

Smetanu vyšleháme dotuha. Borůvky propláchneme, necháme okapat a asi 2/3 rozmixujeme. Do vychladlé mléčné směsi přidáme rozmixované borůvky i rozpuštěnou želatinu a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhou šlehačku. Náplň uložíme do chladničky ztuhnout.

Roládu nakrájíme na tenké plátky a částí vyložíme větší misku. Na roládky navrstvíme náplň, do které vložíme několik celých borůvek a opět roládky. Pak rozetřeme zbytek náplně do které dáme zbytek borůvek a misku uzavřeme poslední řadou roládek. Misku (Charlottu) uložíme do lednici a necháme ztuhnout.

Borůvkovou Charlottu vyklopíme a krájíme jako dort. Zdobíme borůvkami a šlehačkou.


Fotky receptu Borůvková Charlotta:

Borůvková Charlotta
Borůvková Charlotta
Borůvková Charlotta
Borůvková Charlotta
Borůvková Charlotta
Borůvková Charlotta
Borůvková Charlotta
Fotky vložil: sylver,marpa 
Hodnocení receptu Borůvková Charlotta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !