70 g máta - lístky
| 750 ml šťávy borůvky
| ze 2 citronů citronová šťáva
| 1 kg cukr želírovací
Postup přípravy receptu Borůvkové želé s mátou:
Lístky máty přelijeme 250 ml vařící vody a necháme asi hodinu táhnout. Potom mátu scedíme do velkého hrnce, přidáme borůvkovou a citronovou šťávu a želírovací cukr.
Směs vaříme na středním ohni za stálého míchání asi 10 minut.
Po sejmutí z plotny provedeme zkoušku želírování. Pokud kapka ještě netuhne, vaříme další 1 minutu a poté zkoušku zopakujeme.
Je-li stupně želírování dosaženo, naplníme borůvkové želé až po okraj do připravených sklenic, okamžitě je uzavřeme šroubovacím víčkem a na 15 minut obrátíme.
Připravili jsme tak asi 8 sklenic o objemu 250 ml.
Fotky receptu Borůvkové želé s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!