Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.03. 2019
Dnes má svátek Světlana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Borůvkový dort s ricottou

fotka Borůvkový dort s ricottou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Borůvkový dort s ricottou:

Korpus bez pečení:  | 150 g piškotů  | 100 g másla  | Borůvková náplň:  | 300 g borůvek (čerstvé nebo mražené)  | 250 g ricotta (italský čerstvý tvaroh)  | 3 bal. vanilínového cukru  | 2 bal. želatiny čiré  | 750 ml vody na namočení želatiny  | na špičku nože strouhaného muškátového oříšku  | 250 ml smetany na šlehání  | Šlehačka:  | 500 ml smetany na šlehání  | 2 bal. Smeta-fix  | 1 lžička moučkového cukru  | Na poprášení: trochu strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy receptu Borůvkový dort s ricottou:

1. Piškoty dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Máslo rozehřejeme. Do másla zamícháme rozdrcené piškoty. Hmotu rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy (prům. 24 cm) a lžící umačkáme.
2. Borůvková náplň: želatinu namočíme do vody podle návodu na obalu a necháme ji nabobtnat. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme (nesmí se vařit!) až se rozpustí a necháme ji odstát. Borůvky rozšleháme ruční metlou s Ricottou, cukrem, vanilínovým cukrem a muškátovým oříškem. Ušleháme šlehačku. Do borůvkové hmoty vmícháme ruční metlou rozpuštěnou a trochu zchladlou želatinu a vymícháme do hladka. Počkáme až začne náplň želírovat (nesmí ale přetuhnout). Šlehačku vmícháme zlehka do náplně. Náplň dáme na korpus a uhladíme. Dort dáme na 3 hodiny do lednice.
3. Šlehačka: Smetanu ušleháme s cukrem a Smeta-fixem do tuha. Dort vyndáme z formy. 2 lžíce šlehačky odebereme a toto natřeme na okraj dortu. Ostatní šlehačku navrstvíme nahoru na dort a lžící vytvarujeme vlny. Na závěr poprášíme dort trochou strouhaného muškátového oříšku.
TIP: Dort můžeme místo muškátového oříšku posypat skořicí.


Fotky receptu Borůvkový dort s ricottou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Borůvkový dort s ricottou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !