1 kuře
| 600 g brambor
| 20 g másla
| 1 velká cibule
| 5 g sušené papriky nebo jedna menší paprika čerstvá
| 40 g koriandru
| 40 g kopru
| špetka kurkumy nebo šafránu
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Bozartma z kuřete:
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle. Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky). Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.
Fotky receptu Bozartma z kuřete:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!