Použité suroviny receptu Bramboráky s bylinkovým krémem:
500 g brambor
| šťáva z 1/2 citronu
| sůl
| 5 vajec
| 2 lžíce oleje
| 80 g mouky
| 8 pórkových cibulek
| 4 lžíce oleje
| 1 svazek petrželky
| 150 g netučného tvarohu
| 100 g brynzy
| mletý pepř
| 200 ml smetany ke šlehání
| špetka cukru
Postup přípravy receptu Bramboráky s bylinkovým krémem:
1. Brambory oloupeme a omyjeme, rozčtvrtíme a rozmixujeme spolu s citronovou šťávou, 125 ml vody a 1 lžičkou soli. S vejci, olejem a moukou připravíme řídké těsto.
2. Pórkové cibulky oloupeme, zelenou část odložíme. Cibulky pokrájíme na kolečka a v pánvi osmahneme na oleji. 3/4 cibule vyjmeme, zbylou část pokryjeme 1/4 těsta a z obou stran opečeme. Hotový bramborák vyjmeme a udržujeme v teple. Ze zbylého těsta a cibule usmažíme další tři bramboráky.
3. Pažitku a zelenou část pórku nakrájíme na kolečka. Smícháme s tvarohem, brynzou, solí a pepřem. Přidáme ušlehanou smetanu. Bramboráky naplníme bylinkovým krémem a rozdělíme na talíře.
Fotky receptu Bramboráky s bylinkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!