Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bramborová kometa míjející rajčatový Saturn

fotka Bramborová kometa míjející rajčatový Saturn
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 94

Použité suroviny receptu Bramborová kometa míjející rajčatový Saturn:

2 středně velké brambory  | 10 dkg tvrdého sýra  | 1 velkoprůměrové rajče  | 4 listy pekingského zelí  | 4 silnější kolečka šunky  |  sůl  |  hroudička másla  |  olej

Postup přípravy receptu Bramborová kometa míjející rajčatový Saturn:

Brambory omyjeme, rozřízneme podélně na dvě půlky, které mírně osolíme, postavíme řeznou plochou na poolejovaný plech nebo na pekáč a v peci opečeme dozlatova i s kůží.
Kolečka šunky po obvodě nařízneme několika mělkými řezy a na kousku másla mírně opečeme z obou stran na pánvi (to bude koma jako komety).
Z listů pekingského zelí vyrobíme ocas komety tak, že kromě košťáloidní části rozřížeme podélně listy na jemné cancoury (řezy můžeme provádět podél pravítka nebo obrácené vařečky – jde to rychleji).
Pekáček s opečenými půlkami vyndáme z pece a takovým tím kulatým ďoubátkem (ostrou malou kávovou lžičkou nebo i nožíkem) uděláme opatrně na povrchu bramborové komety několik kráterů. Do ďůlků vložíme kostky tvrdého sýra a v peci je necháme ještě chvilku roztavit.
Připravené listy zelí (ohon komety) položíme na talíř a vlasy upravíme do rozevřena. Na spojený košťáloidní konec položíme kolečko opečené šunky, na něj pak vycentrujeme bramboru (jádro komety).
Z velkoprůměrového rajčete uřízneme špičky (vlastní planeta Saturn) a dva plátky ze středu. Z plátků vyďoubáme osemení a vytvoříme tak Saturnův prstenec. Saturn zkompletujeme a naaranžujeme ke kometě.
----------
Vaříme-li pro dospělé, řádně vše popepříme (otabaskujeme, očesnekujeme, ...), šunku nahradíme bůčkem, z rozpůlených kulatých červených feferonek uděláme třeba Mars, z čabajky uděláme srpek Měsíce a ze strouhaného křenu Mléčnou dráhu.


Fotky receptu Bramborová kometa míjející rajčatový Saturn:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborová kometa míjející rajčatový
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !