Použité suroviny receptu Bramborová pizza s tuňákem:
1,5 kg brambor
| sůl, pepř
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 kg rajčat
| 2 lžíce oregana
| 1 konzerva tuňáka
| 3 šalotky
| 250 g mozzarelly
| 100 g hladké mouky
| 80 g černých oliv
| 3 lžíce petrželky
Postup přípravy receptu Bramborová pizza s tuňákem:
Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme asi 25 minut. Prolisujeme a vmícháme sůl a olej. Necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme na kostky. Česnek oloupeme, jemně posekáme a přidáme k rajčatům. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Tuňáka necháme okapat a rozmačkáme. Oloupanou šalotku pokrájíme na kolečka, sýr na plátky. Plech vyložíme papírem na pečení. Do brambor vmícháme mouku, těsto dáme na plech a předpékáme v dobře vyhřáté troubě.
Fotky receptu Bramborová pizza s tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!