Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.09. 2018
Dnes má svátek Jaromír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bramborové lívance s houbami a špenátem

fotka Bramborové lívance s houbami a špenátem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Bramborové lívance s houbami a špenátem:

370 g hladké mouky  | 120 g uvařených oloupaných brambor  | asi 3 dl vlažného mléka  | 1 vejce  | 20 g droždí  | špetka soli  | olej na opečení  | Náplň:  | 300 g čerstvých hub  | 300 g zakysané smetany  | 250 g špenátových listů  | 1 menší cibule  | 2 stroužky česneku  | 0,6 dl oleje  | mletý pepř  | sůl

Postup přípravy receptu Bramborové lívance s houbami a špenátem:

Do mísy nasypeme mouku, zalijeme ji vlažným mlékem rozmíchaným s droždím, vejcem a špetkou soli a umícháme řídké těsto. Přidáme do něj jemně nastrouhané brambory a opatrně promícháme. Těsto necháme na vlažném místě kynout, až dvojnásobí svůj objem. Mezitím důkladně propláchneme špenátové listy a necháme je odkapat. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V hluboké pánvi zahřejeme olej a zesklovatíme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidáme plátky česneku a promícháme. Pak přidáme houby, osolíme, podusíme asi 15 minut a odstavíme z ohně. Z vykynutého těsta upečeme ve vymazaném lívanečníku lívance, přeložíme je na pekáček a vložíme do trouby vyhřáté na 130°C. Houby znovu postavíme na plotnu, přidáme k nim nahrubo nakrájený špenát, promícháme, necháme prohřát a podle chuti osolíme a opepříme. Teplé lívance rozdělíme na talíře, přidáme houby se špenátem, doplníme zakysanou smetanou a ihned podáváme.


Fotky receptu Bramborové lívance s houbami a špenátem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborové lívance s houbami a špenátem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !