250 g uvařených brambor
| 200 g čerstvých vypeckovaných švestek
| 150 g zakysané smetany
| 70 ml mléka
| 50 g moučkového cukru
| 40 g hrubé mouky
| 1 ks větší vejce
| 1 špetka soli
| skořicový cukr na ozdobu
| tuk na smažení
Postup přípravy receptu Bramborové napufňánky:
Vychladlé brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a smíchejte se žloutky, moukou, cukrem, špetkou soli a mlékem.
Zlehka vmíchejte pokrájené švestky a poté našlehaný sníh. Smažte při velice mírné teplotě. Při obracení jsou placičky ještě měkké, proto je opatrně obracejte.
Hotové je pocukrujte skořicovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou.
Tip: Aby se vám placičky lépe obracely, je dobré je dělat malé.
Fotky receptu Bramborové napufňánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!