Použité suroviny receptu Bramborové noky se švestkami:
1/2 kg vařených brambor
| 130 g hrubé mouky
| 100 g krupice
| 1 vejce
| 250 g švestek
| 250 ml červeného vína
| 2 lžíce cukru
| 3 hřebíčky
| skořice mletá
| máta na ozdobení
Postup přípravy receptu Bramborové noky se švestkami:
Studené brambory prolisujeme, přidáme mouku, krupici vejce a sůl. Zpracujeme těsto a tvoříme noky. Vaříme je v osolené vodě 8 min. Uvařené obalujeme v cukru se skořicí. Víno, cukr a koření svaříme na poloviční množství, přidáme nakrájené švestky. Noky přelijeme omáčkou a zdobíme mátou.
Fotky receptu Bramborové noky se švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!