Použité suroviny receptu Bramborovo - čočková mísa:
250 g čočky
| 400 g brambor
| 1 lžička kari
| 2 bobkové listy
| sůl
| 1 lžíce octa
| 50 g rozinek
| 1 lžíce mandlových lupínků
| 2 cibule
| 1 lžíce oleje
| 100 g prorostlého špeku
| 1 litr zeleninového vývaru
| špetka muškátového oříšku
| 150 g červené čočky
| 1 pórek
| majoránka
Postup přípravy receptu Bramborovo - čočková mísa:
Čočku namočíme přes noc do 500 ml studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme a čočku propláchneme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme špek nakrájený na kostičky a orestujeme na něm cibuli. Zaprášíme lžičkou kari a přidáme čočku, brambory a bobkový list. Přilijeme zeleninový vývar a necháme půl hodiny probublávat.
Mandlové lupínky orestujeme na horkém tuku dozlatova. Pórek rozpůlíme a nadrobno posekáme. Přidáme ho do vroucího eintopfu a dále vaříme. Nakonec vmícháme majoránku, a mandlové lupínky.
Fotky receptu Bramborovo - čočková mísa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!