Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2019
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bramborový koláč Focaccia

fotka Bramborový koláč Focaccia
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Bramborový koláč Focaccia:

500 g brambor, uvařených den předem, oloupaných a nastrouhaných  | 500-600 g polohrubé mouky  | 50 ml olivového oleje  | 1 vejce  | 100 g sýra ementálského typu, nakrájeného na kostičky  | 150 g šunky nebo uzeného masa, nakrájeného na kostičky  | 1 lžičku čerstvých nebo sušených lístků rozmarýnu  |  sůl a pepř na dochucení  | 30 g droždí  | 1 kostku cukru  | 120ml vlažného mléka  |  tuk na vymaštění pekáče  | 1 žloutek na potření  |  olivy na ozdobu

Postup přípravy receptu Bramborový koláč Focaccia:

1. Droždí rozdrobte do hrnečku s vlažným mlékem, přidejte cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít, až se začnou tvořit bubliny.
2. Nastrouhané brambory dejte do mísy, přisypte mouku, sůl a pepř, přidejte vejce a olej. Promíchejte a přilijte vzešlý kvásek.
3. Do směsi zapracujte kostičky sýra a uzeného masa. Vyklopte ji na pomoučenou pracovní plochu a zpracujte v tužší těsto. Vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě, kde neproudí vzduch.
4. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Těsto rovnoměrně rozprostřete do pekáče a nechte čtvrt hodiny stát
v teple, dokud těsto nenakyne ještě asi o třetinu. Potřete ho žloutkem rozmíchaným s trochou vody a do povrchu zapíchejte lístky rozmarýnu a olivy. Pečte 25 až 30 minut, dokud povrch focaccii nezezlátne.
5. Nechte koláč trochu vychladnout, nejlépe na mřížce. Podávejte ho rozkrájený na kostky nebo obdélníčky.


Fotky receptu Bramborový koláč Focaccia:

Bramborový koláč Focaccia
Bramborový koláč Focaccia
Bramborový koláč Focaccia
Fotky vložil: cudovluc 
Hodnocení receptu Bramborový koláč Focaccia
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !