Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bramborový koláč s podmáslovým dipem

fotka Bramborový koláč s podmáslovým dipem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 44

Použité suroviny receptu Bramborový koláč s podmáslovým dipem:

800 g brambor  |  sůl  | 50 g cibule  | 1 pórek  | 200 g mletého masa  |  mletý černý pepř  | 1 lžíce dijonské hořčice  | hrst sekaných bylinek (tymián, petrželka, bazalka)  | 70 g másla  | 50 ml podmáslí  | 150 g mozarelly  | 1 lžíce olivového oleje  | snítka bazalky  | 200 ml podmáslí  | 1 lžíce plnotučné hořčice  | 1 lžíce usekané pažitky  |  šťáva z půlky citrónu  | špetka moučkového cukru  |  mletý černý pepř

Postup přípravy receptu Bramborový koláč s podmáslovým dipem:

V osolené vodě uvaříme do poloměkka oloupané brambory a necháme je zchladnout. Pórek a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na pánvi na 50 g másla. Mleté maso promícháme s hořčicí, směsí nasekaných bylinek, osolíme a opepříme. Vychladlé brambory postrouhané na hrubém struhadle smícháme v míse s podmáslím, orestovanou cibulí a pórkem. Podle chuti přisolíme.

Na dno koláčové formy vymazané zbytkem másla rozetřeme polovinu bramborové hmoty. Na ni urovnáme vrstvu mletého masa a přikryjeme zbytkem bramborové hmoty. Mozzarellu rozdělíme na kousky, rozložíme ji na povrch koláče a vše potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Ke konci pečení posypeme lístky bazalky. Zatímco se koláč peče, připravíme si dip. V misce smícháme podmáslí, hořčici, pažitku, citronovou šťávu a vše dobře prošleháme. Nakonec ochutíme cukrem, solí a pepřem. Dip můžeme podávat zvlášť v misce nebo jím můžeme jednotlivé porce koláče pokapat.


Fotky receptu Bramborový koláč s podmáslovým dipem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborový koláč s podmáslovým dipem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !