Vložil: | Handale |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborový pekáček :
8 brambor
| 300 g mletého masa
| 2-3 stroužky česneku
| dle chuti mletá paprika
| 3 vejce
| 2 dl mléka
| 120 g strouhaného sýra
| dle chuti kmín
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby tuk
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Bramborový pekáček :
Česnekem vymažeme pekáček a poté jej dobře vymažeme tukem. Na dno rozložíme polovinu oloupaných a na plátky pokrájených brambor. Okořeníme a osolíme. Na rozehřátém oleji osmahneme mleté maso a opečeme dohněda. Okořeníme a dáme na brambory. Na maso rozložíme zbývající část brambor pokrájených na plátky a opět okořeníme. Pokrm vložíme do předehřáté trouby a zapečeme. V mléce rozmícháme vejce, nalijeme na směs a pečeme. Před koncem tepelné úpravy povrch pokrmu posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Fotky receptu Bramborový pekáček :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!