Použité suroviny receptu Bramborový rendlík s kozím sýrem:
500 g brambory
| 4 lžíce olivový olej
| 200 g čerstvý kozí sýr
| 125 g zakysaná smetana
| 1 ks česnek - stroužek
| 1 ks bazalka - svazek
| sůl, pepř podle chuti
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Bramborový rendlík s kozím sýrem:
Brambory omyjeme a asi 20 minut vaříme ve vodě. ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 1 lžíci oleje je za stálého obracení opečeme na pánvi dozlatova.
Troubu předehřejeme na 200 st. C. Brambory rozdělíme do čtyř vymazaných ohnivzdorných misek a trochu osolíme. Pokud nemáme malé zapékací misky, použijeme jednu velkou, nebo pekáček. Bazalku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a brambory jimi posypeme.
Trochu si necháme na ozdobu. Sýr rozmačkáme vidličkou a utřeme jej dohladka se zakysanou smetanou. Oloupeme česnek a prolisujeme ho do sýra. Krémem potřeme brambory, trochu opepříme a pokapeme zbylým olejem. V předehřáté troubě zapékáme asi 10 minut.
Bramborový rendlík s kozím sýrem ještě dozdobíme bazalkou a můžeme doplnit zeleninovým salátem.
Fotky receptu Bramborový rendlík s kozím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!