Použité suroviny receptu Brambory na houbové omáčce:
8 středních brambor
| 250 g hřibů
| 200 ml smetany
| 1 lžíci hladké mouky
| 1 L hovězího vývaru
| máslo
| špetku drceného kmínu
| sůl
| alobal na pečení
Postup přípravy receptu Brambory na houbové omáčce:
Omáčka: Zahřejeme vývar a rozmícháme smetanu s moukou, tak aby v ní nebyly hrudky
a přídáme ji za stálého míchání do horkého vývaru. Nahrubo nakrájené houby dusíme na pánvi s máslem a kmínem asi 5-10 minut, a pak je přidáme do smetanové omáčky. Zamícháme osolíme a necháme na mírném ohni povařit asi 8 minut. Podle chuti můžeme ještě dosolit. Do horké omáčky ještě dáme lísteček másla.
Stejně velké brambory důkladně omyjeme, několikrát propícháme špejlí a nachystáme si alobal na který jsme kápli trochu oleje, kmín pár zrníček soli a každý zvlášt zabalíme. Pečeme je ve vyhřáté troubě asi 45-60 minut. Nakonec brambory zlehka nařízneme a polijeme houbovou omáčkou.
Dobrou chut.
Fotky receptu Brambory na houbové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!