Použité suroviny receptu Brambory s fetou a oreganem:
400 g nových brambor, neloupaných, jen pečlivě omytých
| 200 g fety nebo balkánského sýra
| sůl
| 2–3 lžíce olivového oleje
| pepř
| hrst čerstvé dobromysli
Postup přípravy receptu Brambory s fetou a oreganem:
Ve větším hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vsypte brambory; pokud nejsou zhruba stejně velké, překrájejte je, aby se uvařily za stejnou dobu. Vařte asi dvanáct minut – než je scedíte, raději zkuste, jestli jsou už tak akorát. Pokud jsou uprostřed ještě trochu tvrdé, vypněte vařič a nechte je chvilku dojít v horké vodě.
Uvařené brambory posypte rozdrobenou fetou nebo balkánským sýrem a lístky dobromysli. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
Před podáváním zakápněte olivovým olejem.
Fotky receptu Brambory s fetou a oreganem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!