Použité suroviny receptu Brambory se zeleninou a jatýrky:
1 kg brambor
| 600 g vepřových jater
| 300 g mraženého hrášku
| 2 červené papriky
| 1 svazek jarní cibulky
| 2-3 polévkové lžíce stolního oleje
| 2 lžíce zakysané smetany
| čerstvě mletý pepř
| půl lžičky sušené šalvěje
| sekaná petrželka
Postup přípravy receptu Brambory se zeleninou a jatýrky:
Důkladně omyté brambory přelijte vroucí vodou a vařte asi 20 minut. Pak slijte vodu a brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Hrášek nechte rozmrazit. Játra opláchněte pod studenou vodou, osušte je a nakrájejte na nudličky. Rozpulte papriky, vykrojte stopky i jádřince. Pak je opláchněte a nakrájejte na proužky. Jarní cibulku očistěte, omyjte a nakrájejte na jemné prstýnky. V pánvi rozehřejte olej a nejprve v něm zprudka opečte játra. Vyjměte je a uchovejte v teple. Do stejného tuku vložte brambory, přidejte papriku, cibulku a hrášek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Dochuťte solí, pepřem a šalvějí, zjemněte zakysanou smetanou. Do směsi zlehka vmíchejte nudličky jater a opět prohřejte. Pokrm upravte na talíře a posypejte sekanou petrželkou. Místo jater můžete použít proužky měkkého salámu nebo párek nakrájený na kolečka.
Fotky receptu Brambory se zeleninou a jatýrky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!