800 g brambor
| 50 g anglické slaniny
| 2 ks porky
| 250 g žampionů
| 1 ks cibule
| 4 ks vejce
| máslo
| dle chuti kadeřávek
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Brambory v pánvi :
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, opereme a posekáme na tenká kolečka. To vložíme do vroucí vody a přibližně 5 minut povaříme. Potom dáme kolečka pórku na síto okapat. Žampiony opláchneme, pečlivě osušíme a přepůlíme. Oloupeme brambory, opereme a rozčtvrtíme. Na suché pánvi rozpustíme slaninu a shrneme na stranu. Do pánve přilijeme olej, který zahřejeme, a při střední teplotě na něm opékáme brambory za stálého obracení zhruba 20-25 minut. Po 10 minutách přidáme k bramborám do pánve žampiony a za dalších 5 minut pórek. Nakonec brambory v pánvi osolíme a opepříme. Přílohou může být sázené vejce.
Fotky receptu Brambory v pánvi :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!