Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory zapečené na maďarský způsob:
1 kg brambor uvařených ve slupce
| 500 g okapaného kysaného zelí
| 2 cibule
| 1 lžíce sádla
| 1 lžička mleté pálivé papriky
| 2 nožičky ostré klobásy
| 200 ml kysané smetany
| sůl
| pepř
| tuk na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu Brambory zapečené na maďarský způsob:
Na sádle osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, papriku a krátce orestujeme. Zelí překrájíme a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Dno vymazaného pekáče pokryjeme plátky brambor, na ně tence rozložíme cibuli s klobásou a přikryjeme vrstvou zelí. Zelí pokryjeme plátky brambor a vrstvy střídáme do spotřebování surovin, poslední vrstvu tvoří brambory. Zalijeme smetanou rozšlehanou se solí a pepřem. Ve středně horké troubě zapečeme dorůžova.
Fotky receptu Brambory zapečené na maďarský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!