Použité suroviny receptu Brambory zapečené s kuřecími kousky:
750 g brambor
| 1 cibule
| 1 lžička sušeného tymiánu
| 2 lžíce olivového oleje
| 500 g kuřecích stehenních řízků
| máslo na vymazání pekáče
| Solčanka
Postup přípravy receptu Brambory zapečené s kuřecími kousky:
Pekáček vymažeme máslem a poklademe ho tenkými plátky brambor (poloviční množství). Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a rozložíme na brambory. Posypeme půlkou lžičky tymiánu a ochutíme Solčankou.
Na pánvičce na olivovém oleji osmahneme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme ho a pak ho přendáme na brambory s cibulí. Posypeme zbytkem tymiánu, Solčankou, poklademe zbylými bramborami a zalijeme kuřecím nebo slepičím vývarem. Přikryté dusíme v troubě při teplotě 170 °C asi 45 minut. Pak odklopíme pokličku nebo alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme ještě asi 10 minut, aby byly brambory mírně křupavé.
Fotky receptu Brambory zapečené s kuřecími kousky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!