Použité suroviny receptu Broskve a borůvky v balsamikové marinádě:
3 lžíce cukru nebo více podle chuti
| 2 lžíce balsamikového octa
| 720 ml (asi 500 g) borůvek
| asi 500 g broskví nebo nektarinek, nakrájených na kousky
| ½ lžičky cerného pepře
Postup přípravy receptu Broskve a borůvky v balsamikové marinádě:
V hrnci o obsahu asi 1½ litru rozehřejte ocet s cukrem, přidejte asi 250 ml borůvek a za stálého míchání vařte 1 minutu. Odstavte z ohně.
V míse smíchejte zbylé borůvky s broskvemi, nasypte to do horkého borůvkového sirupu v hrnci, přidejte pepř a případně cukr podle chuti.
Nechte stát, občas opatrně zamíchejte, asi 30 minut.
Fotky receptu Broskve a borůvky v balsamikové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!