4 velké zralé broskve
| 2 lžíce moučkového cukru
| 1 kůra a šťáva z pomeranče
| 2 dl polosuchého nebo sladkého vychlazeného bílého vína
Postup přípravy receptu Broskve s bílým vínem:
Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na tenčí plátky. Plátky broskví dáme do mísy a posypeme je cukrem. Ostrým nožem oloupeme kůru z pomeranče. Tu si nakrájíme na velmi slabé proužky, dáme do mísy se studenou vodou a necháme odstát. Šťávu z pomeranče vymačkáme a spolu s vínem nalijeme na broskve. Ty pak necháme v lednici nejméně 1 hodinu marinovat. Mezitím si vyndáme pomerančovou kůru z vody a osušíme jí papírovým ubrouskem. Namarinované broskve vyndáme z lednice, ozdobíme kůrou a můžeme hned podávat.
Fotky receptu Broskve s bílým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!