Použité suroviny receptu Broskvový dort s piškoty:
3 vejce
| 110 g hladké mouky
| 120 g krystalového cukru
| ½ bal. vanilkového cukru
| z půlky citrónu kůra
| 60 piškotů
| 1 velká konzerva půlených broskví
| 1 velká odlivka rumu
| Pudink:
| 1/2 l mléka
| 1 bal. vanilkového cukru
| dle chuti: rumu
| 1 bal. vanilkového pudinku
| 80 g krystalového cukru
| dle potřeby: tuk a mouka do formy
Postup přípravy receptu Broskvový dort s piškoty:
Vejce oddělíme. Z bílků a 80g krystalového cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Ušlehaný sníh vmícháme s moukou. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme z formy. Formu umyjeme a zpět vložíme upečený korpus. Broskve slijeme přes sítko, šťávu promícháme s rumem a směsí potřeme korpus. Broskve nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Z mléka krystalového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, necháme vychladnout a prolisujeme přes sítko. Z piškotů, které protáhneme ve směsi šťávy a rumu vytvoříme okraj dortu. Dort naplníme vrstvou pudinku, poklademe broskvemi a piškoty protaženými směsí šťávy a rumu. Vrstvy střídáme do zaplnění formy. Končíme vrstvou pudinku. Dáme na 4 hodiny do lednice proležet. Vyjmeme z formy a ozdobíme buď šlehačkou nebo růžičkami čokoládového krému a kousky broskví.
Fotky receptu Broskvový dort s piškoty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!