1 kg vypeckovaných broskví
| 1/2 lžičky kyseliny citronové na 1 l vody
| 500-600 g cukru
| 1 sáček želírovacího přípravku
| 4 lžíce brandy
| 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Broskvový džem s brandy:
Oloupané broskve vložíme do okyselené vody, vyjmeme je a pokrájíme. Část plodů (asi 1/4 ) oddělíme a ponecháme v okyselené vodě. Většinu broskví dáme do kastrolu, trochu podlijeme vodou a asi 8 minut prudce vaříme. Přidáme zbylé broskve, postupně přisypáváme cukr s želírovacím přípravkem a krátce povaříme. Nakonec přilijeme brandy a citronovou šťávu. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme je a otočíme dnem vzhůru.
Fotky receptu Broskvový džem s brandy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!