Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2019
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Broskvový koláč s mandlovým pudinkem

fotka Broskvový koláč s mandlovým pudinkem
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:

50 g másla  | 6 vajec  | 130 g cukru  | 1 vanilkový cukr  | z 1 citrónu šťáva  | dle chuti: citrónová kůra  | 125 g polohrubé mouky  | 75 g solamylu  | ½ prášku do pečiva  | na pudink:  | 1 mandlový pudink  | 70 g cukru  | 30 ml mandlového likéru  | dále:  | 1 broskvový kompot  | 1 lžíce cukru  | 1 sáček čirého dortového želé  | z ½ citrónu šťáva

Postup přípravy receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:

Žloutky oddělíme od bílků a šleháme je s cukrem (asi 2 lžíce cukru si necháme stranou do bílků) a vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a citrónovou kůrou. Přilijeme rozpuštěné a vychladlé máslo a dále šleháme do pěny. Mouku promícháme s práškem do pečiva a solamylem a směs postupně vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Hlubší pekáč vyložíme pečícím papírem a těsto do něj vlijeme. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 20 Minut (v horkovzdušné troubě při 160 °C). Z mléka odebereme asi 200 ml a rozmícháme v něm pudinkové prášky. Zbytek mléka s cukrem dáme vařit. Do vroucího mléka přilijeme rozpuštěný pudink a za stálého míchání povaříme asi minutu od varu. Pak pudink odstavíme, přimícháme do něj mandlový likér a mícháme do vychladnutí (pro urychlení můžeme nádobu s pudinkem postavit do větší nádoby se studenou vodou). Prochladlý pudink rozetřeme na koláč a poklademe plátky broskví. Vymačkáme šťávu z poloviny citrónu, dolijeme do 250 ml nálevem z broskvového kompotu a uvaříme želé podle návodu na obalu. Ještě teplé želé nalijeme na koláč a necháme ztuhnout.


Fotky receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Broskvový koláč s mandlovým pudinkem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !