Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.06. 2019
Dnes má svátek Adriana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Brusinkový dort

fotka Brusinkový dort
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Brusinkový dort:

Náplň:  | 20g želatiny  | 100 ml vody na želatinu  | 250 ml smetany ke šlehání  | 2 balíčky vanilkového cukru  | 200 ml zakysané smetany  | 150g moučkového cukru  | 200g brusinkového kompotu  | Dohotovení:  | 200 ml smetany ke šlehání  | 50g čokolády na vaření  |  brusinky na ozdobení  | Korpus:  | 4 vejce  | 20g kakaa kakaa  | 180 g krupicového cukru 150 g polohrubé mouky  | 1 sáček kypřícího prášku 50 g loupaných mandlí  |  tuk  |  hrubá mouka a moučkový cukr na formu

Postup přípravy receptu Brusinkový dort:

1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny, z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a jemně nastrouhanými mandlemi. Nakonec přidáme zchladlé rozpuštěné máslo.

2. Těsto nalijeme do vymazané, vysypané dortové formy o průměru 30 cm. Při 160° C ho pečeme asi 45 minut. Korpus necháme ve formě vychladnout. Pak ho vyjmeme. Formu umyjeme, osušíme, vytřeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a korpus do ní vrátíme.

3. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Ze smetany a vanilkového cukru připravíme tuhou šlehačku. Kysanou smetanu promícháme s moučkovým cukrem a vmícháme do šlehačky. Nabobtnalou želatinu pozvolna zahříváme, dokud se nerozpustí (nevaříme!). Poté ji ihned vmícháme do smetanové hmoty. Přidáme brusinky a náplň rovnoměrně rozetřeme na korpus ve formě. Dort uložíme do chladna zatuhnout.

4. Smetanu vyšleháme dotuha. Z čokolády připravíme pomocí škrabky malé hoblinky. Zatuhlý dort vyjmeme z formy a svrchu i po stranách ho potřeme asi 2/3 šlehačky. Zbylou šlehačku přendáme do cukrářského sáčku a ozdobně ji naneseme nahoru na dort. Dort dozdobíme čokoládovými hoblinkami, řípadně ještě brusinkami.


Fotky receptu Brusinkový dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brusinkový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !