Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.05. 2020
Dnes má svátek Ferdinand
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Brusinkový dort

fotka Brusinkový dort
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Brusinkový dort:

Náplň:  | 20g želatiny  | 100 ml vody na želatinu  | 250 ml smetany ke šlehání  | 2 balíčky vanilkového cukru  | 200 ml zakysané smetany  | 150g moučkového cukru  | 200g brusinkového kompotu  | Dohotovení:  | 200 ml smetany ke šlehání  | 50g čokolády na vaření  |  brusinky na ozdobení  | Korpus:  | 4 vejce  | 20g kakaa kakaa  | 180 g krupicového cukru 150 g polohrubé mouky  | 1 sáček kypřícího prášku 50 g loupaných mandlí  |  tuk  |  hrubá mouka a moučkový cukr na formu

Postup přípravy receptu Brusinkový dort:

1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny, z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a jemně nastrouhanými mandlemi. Nakonec přidáme zchladlé rozpuštěné máslo.

2. Těsto nalijeme do vymazané, vysypané dortové formy o průměru 30 cm. Při 160° C ho pečeme asi 45 minut. Korpus necháme ve formě vychladnout. Pak ho vyjmeme. Formu umyjeme, osušíme, vytřeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a korpus do ní vrátíme.

3. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Ze smetany a vanilkového cukru připravíme tuhou šlehačku. Kysanou smetanu promícháme s moučkovým cukrem a vmícháme do šlehačky. Nabobtnalou želatinu pozvolna zahříváme, dokud se nerozpustí (nevaříme!). Poté ji ihned vmícháme do smetanové hmoty. Přidáme brusinky a náplň rovnoměrně rozetřeme na korpus ve formě. Dort uložíme do chladna zatuhnout.

4. Smetanu vyšleháme dotuha. Z čokolády připravíme pomocí škrabky malé hoblinky. Zatuhlý dort vyjmeme z formy a svrchu i po stranách ho potřeme asi 2/3 šlehačky. Zbylou šlehačku přendáme do cukrářského sáčku a ozdobně ji naneseme nahoru na dort. Dort dozdobíme čokoládovými hoblinkami, řípadně ještě brusinkami.


Fotky receptu Brusinkový dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brusinkový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !