Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brusinkový relish s červeným vínem

fotka Brusinkový relish s červeným vínem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 59

Použité suroviny receptu Brusinkový relish s červeným vínem:

varianta k masu  | 1 l brusinek  | 2 dl červeného vína  | 25 dkg hnědého cukru  | 25 dkg javorového sirupu  | 10 hřebíčků  | 6 nových koření  | 15 pepřů  | varianta k pudinkům a moučníkům  | 1 l brusinek  | 2 dl portského vína  | 80 dkg hnědého cukru  | 10 hřebíčků  | kousek skořice  | 1 vanilk. lusk

Postup přípravy receptu Brusinkový relish s červeným vínem:

Postup přípravy se moc neliší u obou variant. Brusinky přebereme, opereme a osušíme. Dáme do přiklopeného hrnce a necháme na malém plameni rozdusit s kořením. Asi po 20 minutách, když brusinky pustily šťávu, odklopíme, zesílíme plamen a odpaříme. Vyndáme sáček s kořením.
U varianty k masu necháme tři čtvrtiny brusinek vcelku a čtvrtinu rozmixujeme.
U varianty k pudingům a přílohám projedeme mixerem tak, aby hmota byla rozdrcená nahrubo.
Do hrnce vrátíme koření, vsypeme cukr, vlijeme víno a povaříme ještě asi deset minut. Pak zkusíme, zda směs na chladném talířku želíruje.
Pokud ano, vyndáme koření a naplníme za horka do sklenic.

Množství cukru lze upravit podle vlastní chuti, ale když se dá velmi málo, relish se může kazit.
Není třeba přidávat žádnou želírovací příměs, brusinky mají vlastní pektin. Relish by měl trochu želírovat, ale neměl by být hustý jako zavařenina.
Kromě cukru není třeba přidávat žádné konzervační agens. Pokud se bojíme, že se relish zkazí můžeme zasterilovat.

První varianta je výborná k jakékoliv zvěřině, hovězím steakům i jako BBQ omáčka, ale nejlepší je snad ke krocanovi.
Druhá varianta je dobrá ke všem nepříliš chuťově výrazným moučníkům vařeným v páře, jako je chlebový, tvarohový, krupicový puding ap., ale i k lívancům, palačinkám.


Fotky receptu Brusinkový relish s červeným vínem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brusinkový relish s červeným vínem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !