Postup přípravy receptu Buchty v bábovce :
Mouku prosijeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme polovinu cukru a s trochou vlažného mléka a mouky rozmícháme, mísu přikryjeme.
Máslo rozehřejeme a vytřeme jím bábovkovou formu. K vykynutému droždí přidáme zbylý cukr, sůl, žloutek a za postupného přidávání mléka a másla vypracujeme těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme a dáme kynout. Vykynuté těsto přendáme na vál, propracujeme je a nakrájíme na stejné menší kousky, které pokladene náplněmi.
Náplně připravíme z povidel, z tvarohu smíchaného s trochou cukru a z pomletého máku s cukrem.
Utvoříme buchtičky a klademe do formy tak, aby se náplně střídaly. Těsto necháme ještě 10 minut kynout, potom formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Upečené necháme krátce prochladnout, vyklopíme na mísu a necháme úplně vychladnout. Pocukrujeme.
Po rozkrájení jsou v každém dílku bábovky různé náplně.