Použité suroviny receptu Burgundská jablíčka s náplní:
2 tvrdší červená jablka
| 3 dl červeného (nejlépe burgundského) vína
| 160 g cukru
| 5 g skořice
| 2 hřebíčky
| 100 g jemného plnotučného tvarohu
| kůra z ½ citrónu
| 10 g sekaných loupaných mandlí
| šťáva z ½ citrónu,
| rozinky
Postup přípravy receptu Burgundská jablíčka s náplní:
Jablka překrojíme napříč, kávovou lžičkou vydlabeme jádřinec a hned na řezu potřeme citrónovou šťávou, aby dužnina nezhnědla. Řeznou plochou vložíme jablíčka do misky, přelijeme vínem smíchaným se 100 g cukru, přidáme skořici a hřebíček a dáme na 6 minut vařit (zakryjeme pokličkou). Poté necháme vychladit. Tvaroh smícháme s 60 g cukru, rozinkami a citrónovou kůrou. Hmotou naplníme jablíčka a posypeme sekanými mandlemi. Obměna: Místo jablka můžeme použít broskev.
Fotky receptu Burgundská jablíčka s náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!