Použité suroviny receptu Burgundské sýrové smaženky:
130 g tvrdého sýra
| 80 g hladké mouky
| 80 g másla
| 4 ks žloutků
| 1 ks vejce na obalení
| 4 dl mléka
| dle chuti: muškátový květ
| dle chuti: mletý pepř
| dle potřeby: jemná strouhanka na obalení
| dle potřeby: tuk na smažení
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Burgundské sýrové smaženky:
Den předem připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku.
Vmícháme do ní strouhaný sýr a sůl, hodně okořeníme, potom vmícháme žloutky, sejmeme z plotýnky a rozmícháme v hladké těsto.
Těsto pak rozložíme do tvaru obdélníku na vymaštěný plech.
Uložíme na chladné místo, druhý den z něj nakrájíme obdélníčky, obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po obou stranách dorůžova.
Podáváme horké.
Fotky receptu Burgundské sýrové smaženky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!