Postup přípravy receptu Bylinková polévka s osmaženou vekou:
1. Celer a mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme. Omytý a očíštěný pórek také pokrájíme na větší kusy. Vše vaříme v 600 ml osolené vody asi 40 min., přecedíme, zeleninový vývar zachytíme.
2. Krajíčky veky nakrajíme na kostičky a opražíme dozlatova na 1 lžíci vroucího másla.
3. Špenát, šťovík a salát omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, vložíme krátce do vařící vody a prudce zchladíme. Česnek a šalotku jemně posekáme a opečeme na másle. Poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem. Přidáme listovou zeleninu a ochutíme solí, pepřem a muškátem.
4. Žloutek rozšleháme se smetanou a vmícháme do vývaru. Posypeme bylinami a vekou. Ochutíme worcesterskou omáčkou a citronovou šťávou.