1/2 svazku bazalky
| 1/2 svazku petrželové nati
| 1 snítka rozmarýnu
| 100 g změklého másla
| 100 g ricotty
| 100 g mouky
| sůl
| hladká mouka na vál
| 1 rozšlehané vejce na potření
| 2 lžíce sezamových semínek
Postup přípravy receptu Bylinkové krekry:
Bylinky nadrobno nasekáme. 1/2 rozmarýnu si dáme stranou. Změklé máslo, ricottu a mouku prosátou se solí zpracujeme na hladké těsto. Nakonec zapracujeme bylinky. Ve fólii necháme v chladu asi 30 minut odpočinout. Těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát. Tvořítkem z něj vykrájíme krekry a dáme je na plechy vyložené pečícím papírem. Krekry potřeme vejcem, posypeme sezamem a zbytkem rozmarýnu. Pečeme v troubě při 200 C kolem 12 minut.
Fotky receptu Bylinkové krekry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!