Použité suroviny receptu Bylinkový páj s pórkem a uzeným:
20 g droždí
| 400 g hl. mouky
| 800 g pórku
| 4 lžíce bylinek
| 3 str. česneku
| 200 g cibule
| 2 lžíce másla
| 125 g uzeného masa
| 100 g eidamu
| 2 vejce
| pepř
| 100 ml mléka
Postup přípravy receptu Bylinkový páj s pórkem a uzeným:
Do mísy prosejeme mouku. Vyhloubíme jamku a rozdrobíme do ní dorždí. Přilijeme 200 ml vlažné vody a posypeme cukrem. Kvásek necháme 30 minut kynout. Přisypeme bylinky, půl lžičky soli a vypracujeme těsto. Rozprostřeme ho do vymaštěné formy a necháme dalších 60 minut kynout. Pórek nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli s česnekem a nasekáme je. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pórek s cibulí osmahneme na másle. Po 5 minutách přidáme česnek s masem a prohřejeme je. Přimícháme vejce s mlékem a strouhaným sýrem. Směs rozetřeme na těsto a pečeme 30 minut.
Fotky receptu Bylinkový páj s pórkem a uzeným:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!