75 g moučkového cukru
| 50 ml lístků máty nebo meduňky, nebo rozmarýny
| 1 ks bílek
| 275 ml vody
| 1 citron - šťáva
Postup přípravy receptu Bylinkový sorbet:
Cukr nasypte na pánev a přidejte vodu. Přiveďte do varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte nasekané bylinky, zamíchejte a odstavte. Nechte 20-30 minut louhovat. Není-li sirup dostatečně aromatický, přiveďte ho znovu do varu a nechte bylinky ještě 15 minut louhovat. Přidejte citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Dejte na 2-3 hodiny do mrazničky. Když je sorbet napůl zmrazený, ušlehejte z bílků pevný sníh a vmíchejte do sorbetu. Sorbet vraťte do mrazničky.
Bylinkový sorbet podávejte v poháru a ozdobte bylinkami.
Fotky receptu Bylinkový sorbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!