Použité suroviny receptu Candát na lasturkách zapékaný se sýrem :
400 g candáta
| 20 g cibule
| dle chuti citronová šťáva
| cca 3 lžíce máslo na vymazání lastur nebo gratinovacích misek
| 1 ks vývar napr. rybí
| 1 - 2 ks muškátový oříšek
| 20 g másla na pokapání
| 40 g másla
| sůl a pepř
| cca 2 lžíce sekané petrželky
| 8 lžic bešamelové omáčky
| 1 ks žloutek
| 20 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Candát na lasturkách zapékaný se sýrem :
Rybu zbavíme kostí, rozkrájíme na malé kousky, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli s petrželkou. Zakapeme citronovou šťávou, nepatrně podlijeme a dusíme asi 10 minut. Měkkou rybu rozdělíme na 4 porce (zbylé kosti odstraníme) a vložíme do připravených lastur. Polijeme bešamelovou omáčkou zředěnou vývarem a zlepšenou jedním žloutkem, okořeníme a dochutíme. Posypeme sýrem, pokapeme máslem a zapečeme.
Zdobíme plátky citronu, ředkvičkami a zelenou petrželkou.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Candát na lasturkách zapékaný se sýrem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!