500 g řepy
| 250 g červené cibule, nahrubo nasekané
| 250 ml vinného octa
| 110 g krupicového cukru
| 1/2 lžičky semínek koriandru
| 1/2 lžičky hořčičných semínek
| 1/2 lžičky nového koření, lehce podrceného
| 1/2 lžíce mořské soli
| pepř
Postup přípravy receptu Čatní:
Řepy dobře omyjeme a povaříme asi 20 minut. Ochladíme je a oloupeme, pak nahrubo nasekáme na drobné kousky. Společně se všemi dalšími surovinami vaříme na mírném plameni 30-40 minut (do zhoustnutí), pak plníme sklenice (4 čtvrtlitrové sklenice). V chladu vydrží nenačaté čatní měsíc.
Fotky receptu Čatní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!