100 g jemně nastrouhaného sýru Čedar
| 100 g strouhanky
| 1-2 vejce
| kousek pórku (bílá část)
| 1-2 lžíce nasekané zelené petrželky
| špetka mletého hořčičného semínka
| mletý pepř
| olej na smažení
| na obalení:
| 120 g strouhanky
| 60 g hladké mouky
| 1 vejce
| 2 lžíce mléka
Postup přípravy receptu Čedarové párečky:
Strouhaný sýr smícháme se strouhankou, přidáme drobně nakrájený pórek, petrželku, hořčičné semínko a pepř a na závěr vmícháme rozšlehané vejce. Směs důkladně prohněteme a vytvarujeme z ní válečky připomínající silnější párky. Obalíme je postupně v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance, vložíme do rozehřátého oleje a na středním ohni je osmažíme ze všech stran dozlatova. Párečky necháme odkapat na savém ubrousku a ihned podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Čedarové párečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!