Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Celer v oříškovém těstíčku:
olej
| 300 ml zelen. vývaru
| 500 g celeru
| 4 lžíce citr. šťávy
| na obalení:
| 50 g strouhanky
| hl. mouka
| sůl, pepř
| ml. paprika
| 1 vejce
| omáčka:
| sůl, pepř
| 1 lžíce křenu
| cukr
| 3 lžíce másla
| 1 lžíce hl. mouky
| 100 ml mléka
| červ. paprika, pórek a petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Celer v oříškovém těstíčku:
Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Pórek nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky a ve vroucí vodě 10 minut povaříme. Celer nakrájíme na 1 cm silná kolečka, zakápneme citronovou šťávou a povaříme v zeleninovém vývaru asi 5 minut.
Vejce rozkvedláme a smícháme se solí, pepřem i paprikou. Oříškové lupínky smícháme se strouhankou. Okapaný celer obalujeme v mouce, vajíčku a oříšcích.
Na rozehřátém oleji osmahneme mouku, podlijeme zbylým zeleninovým vývarem a mlékem. Přidáme nakládaný křen a za stálého míchání na mírném plameni 10 minut povaříme. Potom do omáčky přidáme sýr a dochutíme si ji solí, pepřem a podle chuti i cukrem. Odstavíme, přidáme polovinu petrželky a promícháme.
Rozehřejeme olej a plátky celeru opečeme z každé strany asi 3 minuty. Naservírujeme na talíře, obložíme hranolky pórku, přelijeme omáčkou a posypeme nudličkami papriky i petrželkou.
Fotky receptu Celer v oříškovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!