Použité suroviny receptu Celerové řízky obalované v kukuřičných lupíncích:
600 g celeru
| několik kapek citronové šťávy
| špetka soli
| 3 stroužky česneku
| 100 g kukuřičných lupínků
| 50 g tvrdého sýra
| na obalení hladká mouka,
| 2 vejce
| na smažení olej
| špetka mletého pepře
Postup přípravy receptu Celerové řízky obalované v kukuřičných lupíncích:
Celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Ihned je zakapeme citronem, aby nezhnědly. Pak je krátce povaříme v osolené vodě a vychladlé potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí. Kukuřičné lupínky roztlučeme a smícháme s nastrouhaným sýrem. Celereové plátky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve směsi lupínků a sýra. Smažíme je po obou stranách v rozehřátém oleji do zlatova.
Fotky receptu Celerové řízky obalované v kukuřičných lupíncích: