Použité suroviny receptu Celozrnná žemle se sýrem:
2 celozrnné žemle
| 100 g čerstvého sýra
| dle chuti: sůl
| dle chuti: černý pepř
| 1 snítka bazalky
| 4 listy salátu lollo-rosso
| 1 rajče
| 4 lžíce mexické zeleniny (z konzervy)
Postup přípravy receptu Celozrnná žemle se sýrem:
1. Žemle rozkrojíme. Čerstvý sýr dáme do mísy a utřeme dohladka. Osolíme a opepříme.
2. Bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme. Několik jich odložíme na ozdobu, zbytek nadrobno pokrájíme a vmícháme do čerstvého sýra. Listy salátu omyjeme, osušíme a natrháme na kousky.
3. Rajče omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvým sýrem potřeme spodní půlky žemlí. Na něj rozdělíme salát a sterilovanou zeleninu. Přikryjeme druhou polovinou žemlí a ozdobíme zbylou bazalkou.
Fotky receptu Celozrnná žemle se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!