Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.09. 2018
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Celozrnné dalamánky sezamové

fotka Celozrnné dalamánky sezamové
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 46

Použité suroviny receptu Celozrnné dalamánky sezamové:

300 g hladké mouky pšeničné  | 300 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté  | 200 g celozrnné žitné mouky  | 250 ml mléka  | 200 ml bílého jogurtu  | 2 vejce  | 2,5 lžičky soli  | 2 lžíce pšeničných otrub  | 2 lžičky drceného kmínu  | 2 lžičky sezamových semínek  | 1 sáček (10 g) sušeného droždí

Postup přípravy receptu Celozrnné dalamánky sezamové:

Do nádoby dáme mléko, jogurt, vejce a sůl. Zasypeme moukou, do jednoho rohu nasypeme kmín a sezam, do druhého otruby. Nahoře v mouce uděláme důlek, do kterého vsypeme droždí. Zapneme program DORT (nebo jiný, který začne hned míchat). Až skončí míchání, pekárnu vypneme, těsto vyklopíme na pomoučený vál, zformujeme kouli a vložíme ji do velkého mikrotenového sáčku (opravdu velkého, těsto hodně nakyne). Dáme do mísy a do ledničky. Druhý den odebereme potřebné množství těsta, vytvoříme dalamánky a skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu je necháme 20 - 30 minut kynout. Potřeme vodou a posypeme sezamovým semínkem. Na dno trouby dáme malý kastrůlek s vodou a zapneme na 200°C. Až je vyhřátá, vložíme do ní dalamánky a upečeme dorůžova (doba pečení závisí na velikosti dalamánků, dělám jich osm z poloviny těsta a peču 20 minut). Po vytažení z trouby je přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Kdo nemá pekárnu, může smíchat všechny suroviny v míse a těsto vypracovat vařečkou.
Těsto může být v ledničce několik dní (asi 5).


Fotky receptu Celozrnné dalamánky sezamové:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Celozrnné dalamánky sezamové
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !