Použité suroviny receptu Celozrnné makarony s klobásou a mangoldem:
200 g tvrdých klobás
| 500 g mangoldu
| 1 cibule
| 1 malá sklenice sterilovaných rajčat
| 1 lžíce oleje
| 1 lžička sušené majoránky
| 4 lžíce vývaru
| 50 g parmazánu
| sůl
| 400 g celozrnných nebo běžných makaronů
| drcený pepř
Postup přípravy receptu Celozrnné makarony s klobásou a mangoldem:
Klobásy sloupněte a nakrájejte na kousky. Mangold propláchněte, osušte a najemno nasekejte. Oloupanou cibuli nakrájejte. Rajčata v nálevu rozšťouchejte. Na rozehřátý olej dejte zesklovatět cibuli. Přidejte klobásu, mangold a majoránku. Míchejte a opékejte. Přimíchejte rajčata a vývar. Přiveďte k varu a přikryté zvolna duste 20 minut. Mezitím nastrouhejte sýr. K varu přiveďte dostatečné množství osolené vody. Makarony nalámejte na kousky o délce prstu, vsypte je do vody a vařte podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s mangoldem. Osolte, opepřete a ihned podávejte posypané sýrem.
Fotky receptu Celozrnné makarony s klobásou a mangoldem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!