Postup přípravy receptu Celozrnné palačinky se žampióny:
Na přípravu těsta si nachystáme mísu, kam nalijeme vodu (nebo studené mléko). Do té pak zamícháme prosátou mouku, sůl. Rozklepneme si vajíčko a žloutky také vlijeme do mísy. Z bílků si ušleháme pevný sníh a následně spojíme v hladké těstíčko. To lijeme naběračkou na pánev (doporučuji teflonovou, kam nemusíme dávat olej). Rozetřeme ho po celé ploše (nebo do tvaru, jaký si přejete). Až bude zlatavé po obou stranách, jsou hotové.
Na přípravu náplně si nejdříve umyjeme a nakrájíme plátky žampiónů, které orestujeme na oleji s drobně nakrájenou cibulkou. Ochutíme kmínem, přidáme tavený sýr, trošku vody a lehce povaříme. Až se voda vypaří a ze směsi je hustější kašička, tak ji zasypeme pažitkou. Touto směsí plníme celozrnné palačinky, které se potom pokusíme zatočit nebo je můžeme přeložit. A na povrchu je můžeme posypat nastrouhaným eidamem, který se na teplé směsí či teplých palačinkách pěkně roztaví.