Použité suroviny receptu Celozrnné špagety s bazalkou:
400 g celozrnných špaget
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 šalotky
| 2 stroužky česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 velká konzerva loupaných rajčat
| dle chuti: oregano a bazalka
| 2 mozzarelly (po 125 g)
Postup přípravy receptu Celozrnné špagety s bazalkou:
1. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Šalotku a česnek najemno posekáme. Rozehřejeme olivový olej a na něm česnek a šalotku zesklovatíme.
2. Rajčata pokrájíme a spolu s nálevem přidáme k česneku a šalotce. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Přiklopené dusíme asi 15 min.
3. Bazalku omyjeme a jemně posekáme a vmícháme do rajčat. Špagety vložíme do omáčky a důkladně promícháme. Mozzarellu pokrájíme na kostičky, posypeme jimi těstoviny a ihned podáváme.
Fotky receptu Celozrnné špagety s bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!