Použité suroviny receptu Čerstvé plněné chlebíčky se šunkou a sýrem:
3 malé čerstvé chlebové bochánky
| 250 g eidamu (plátků)
| 200 g šunky (plátků)
| 200 g listů čerstvého mangoldu nebo špenátu
| 1 pomazánkové máslo
| 1 svazek pažitky (můžeme použít i majoránku)
| 2 lžíce mléka
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Čerstvé plněné chlebíčky se šunkou a sýrem:
Každý chlebový bochánek shora vodorovně seřízneme asi o pětinu, vnitřek vykrojíme do čtverce a vydlabeme. Pomazánkové máslo rozmícháme s mlékem a nakrájenou pažitkou a dochutíme solí a pepřem. Listy mangoldu opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Vydlabané bochánky střídavě plníme ochuceným máslem, plátky šunky, mangoldem a plátky sýru a na závěr opět máslem. Přiklopíme je a takto naplněné každý opatrně ostrým zubatým nožem překrojíme na 4 čtvrtiny (výseče). Na každou porci podáváme 3 kousky obložené čerstvou zeleninou, případně i ovocem.
Fotky receptu Čerstvé plněné chlebíčky se šunkou a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!