Těsto:
| 400 g hladké mouky
| 1 nastrouhaná hera
| 1 kypřící prášek do pečiva
| špetka soli
| 10 lžic mléka
| Náplň:
| 250 g čerstvých žampiónů
| 50 g másla nebo oleje
| 3 vejce
| 100 g šunky nebo salámu
| 2 lžíce mléka,
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Český žampiónový páj:
Všechny suroviny na těsto rychle zpracujte. Toto těsto se nemusí odležet. Jestliže opravdu moc pospícháte, dá se na přípravu páje použít koupené listové těsto. Očištěné žampióny nakrájejte a poduste na másle nebo oleji, přidejte drobně nakrájenou šunku nebo salám a zalijte vejci, osolenými, opepřenými a rozmíchanými s mlékem. Nechte srazit a zchladnout.
Fotky receptu Český žampiónový páj:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!