Použité suroviny receptu Česnekovo-rokforový lilek:
3 lilky
| 100 ml olivového oleje
| 1 a 1/2 paličky česneku
| 200 ml zakysané smetany
| 100 ml smetany ke šlehání
| 150 g rokfórového sýra
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Česnekovo-rokforový lilek:
3 dny před přípravou pokrmu si vyrobíme česnekový olej z olivového oleje a půl paličky česneku.
Lilek nakrájíme na půlcentimetrové plátky, posolíme a necháme "vyplakat".
Sladkou smetanu ušleháme do tuha. Zakysanou smetanu smícháme s najemno nastrouhaným sýrem, česnekem a lehce vmícháme šlehanou smetanu. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Plátky lilku potřeme lisovaným česnekem a krátce opečeme na česnekovém oleji.
Horké pečené lilky podáváme se studenou smetanovo-sýrovou omáčkou.
Fotky receptu Česnekovo-rokforový lilek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!