1 kg cibule
| 1 kg okurek
| 1 kg paprik
| 1 kg rajčat
| 1 kg bílého hlávkového zelí
| 1 ks patizon
| 1 ks cuketa /dýně/
| 1,5 l vody
| 2 dl octa
| 2 dl oleje
| 200 g cukru
| 50 g soli
| lze přidat i chilli
Postup přípravy receptu Chalupářská čalamáda:
Zeleninu očistíme, pokrájíme nebo nastrouháme, zalijeme nálevem společně povaříme 10 min. Pak sběračkou naléváme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 10 min. varem. Chalupářská čalamáda se podává jako zeleninová příloha k smaženému jídlu např. řízek, obalovaný květák, nebo můžeme použít jako oblohu k minutkám.
Fotky receptu Chalupářská čalamáda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!